Sâmbătă e „Goana după sănătate” – semimaratonul dedicat unui centru social pentru 20 copii orfani

Semimaratonul „Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, va avea loc sâmbătă,  29 septembrie 2018, în Parcul IOR din Capitală. Evenimentul caritabil are ca scop sprijinirea Centrului socio – educațional „Sf. Muceniță Filofteia”, menit să găzduiască și să educe 20 de copii fără familii.

Organizat de Asociația Diaconia, Filiala Măgurele, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, semimaratonul urmărește strângerea de fonduri necesare pentru finalizarea așezământului în care vor fi găzduiți 20 copii orfani.

„Am decis să ne implicăm în acest proiect care se adresează copiilor orfani deoarece integrarea lor în așezământul socio–educațional „Sf. Filofteia” le-ar asigura un adăpost corespunzător, hrană, educaţie şi afecţiunea de care au atâta nevoie pentru a se dezvolta armonios”, a declarat pentru basilica.ro Dănuţ Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului CMN.

Proiectul „Goana după sănătate –Alerg și ajut un copil”

Aflat la a doua ediție, proiectul își are originea în inițiativa Pr. Andrei Drăgan, paroh în Nefliu, Măgurele, care în anul 2014, a înfiat 3 copii orfani.

În continuare, părintele a hotărât sa înfiinţeze un așezământ social destinat unui număr de 20 de copii fără familii. Cu ajutorul Consiliului Local Măgurele, Pr. Andrei Drăgan a demarat proiectul de construcție al așezământului.

„Proiectul a atras atenția oamenilor de bine, proveniți din diverse medii, de la business-ul românesc și până la multinaționale, rezultând o echipă de proiect interdisciplinară, în măsură să susțină toate aspectele, de la cele legale și de autorizare, până la cele tehnice și financiare”, a declarat Pr. paroh.

Potrivit acestuia, în prezent, imobilul este finisat la gri în exterior, s-au realizat compartimentările interioare, acoperișul, instalațiile de apă, canalizare, electrice, de alarmă și video și s-a montat tâmplăria termopan.

Centrul „Sf. Filofteia” în prezent. ©Asociatia Diaconia, Filiala Magurele

„Prin intermediul semimaratonului caritabil „Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil” sperăm să strângem bani pentru finalizarea tuturor lucrărilor necesare imobilului atât în exterior, cât şi în interior, şi să-l mobilăm corespunzător pentru a putea fi locuit cât mai repede de către micuţii locatari”, a declarat părintele Andrei Drăgan.

Semimaratonul se va desfășura cu sprijinul Primăriei Sector 3, iar partea tehnică va fi asigurată de partenerii Ro Club Maraton, Elite Running si 42km.ro.

Foto credit: Radu Cristi / Zâmbet și sănătate

Comentarii Facebook


Știri recente