Sala Spiridon Cândea a Facultății de Teologie din Sibiu a fost inaugurată. La eveniment au fost prezenți PS Ilarion Făgărășanul și părintele Mircea Păcurariu

După mai multe lucrări de reamenajare, fosta sală de cursuri cu numărul 34 a Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu a fost inaugurată. Evenimentul a avut loc marți, 5 septembrie 2017. Sala va purta numele părintelui profesor Spiridon Cândea (1902-1990).

Ceremonia de inaugurare a fost precedată de o slujbă de pomenire oficiată de Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. La eveniment au fost prezenți: părintele profesor acad. Mircea Păcurariu, cele două fiice ale părintelui Spiridon Cândea, rude și oaspeți.

După slujba de pomenire, pr. prof. Nicolae Chifăr a evocat personalitatea părintelui Spiridon Cândea și le-a mulțumit celor două fiice ale marelui profesor pentru darurile oferite instituției, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Părintele profesor Spiridon Cândea a făcut parte din generația de aur pe care marele mitropolit Nicolae Bălan a format-o pentru Academia Teologică de atunci. Printre cei care s-au bucurat de sprijinul și ocrotirea directă s-a numărat și părintele profesor Spiridon Cândea. A fost profesor, consilier, prorector și în toate aceste misiuni pe care le-a avut a dat dovadă de credință și dragoste față de Dumnezeu, a spus părintele decan.

Mesajul de binecuvântare din partea IPS Mitropolit Laurențiu a fost transmis de PS Episcop Ilarion Făgărășanul.

La rândul ei, Marcela Breazu a vorbit despre tatăl ei și despre dragostea pe care a avut-o părintele Spiridon Cândea pentru această instituție de învățământ teologic.

Tata a trăit toată cariera lui profesională la acest Institut de care sufletește a fost foarte legat. La generațiile de studenți, timp de 32 de ani, a dat lumină din lumina pe care o avea, cunoștințe din cunoștințele pe care le avea și a pus mult suflet pentru studenții pe care i-a iubit nespus de mult. Mă bucur și astăzi când preoți în vârstă îmi povestesc de povețele pe care tata le dădea, a spus Marcela Breazu.

La final, părintele Nicolae Chifăr le-a oferit celor două fiice ale părintelui Spiridon Cândea câte un album al Facultății de Teologie și câte o medalie comemorativă.


Fosta sală de cursuri 34 a fost renovată și înfrumusețată cu mai multe icoane pe sticlă din colecția părintelui Spiridon Cândea, oferite Facultății de Teologie din Sibiu de cele două fiice ale marelui profesor, Marcela Breazu și Mioara Tandreu.

În spațiul reamenajat au fost aduse documente, fotografii și obiecte personale ale părintelui Spiridon Cândea, toate ca un omagiu adus celui care a fost 32 de ani profesor la vechiul Institut Teologic de Grad Universitar din Sibiu, actuala Facultate de Teologie.

Comentarii Facebook


Știri recente