Sala de plen a Senatului se va numi Sala „Regele Mihai I al României”

Vicepreședinta Senatului, Alina Gorghiu, a anunțat luni, de Ziua Regalității, că sala de plen a Senatului va purta numele „Regele Mihai I al României”.

„Este categoric un moment frumos pentru fiecare senator, pentru fiecare parlamentar când are ocazia unei intervenții în plenul Senatului, cu ocazia zilei de 10 Mai, Ziua Regalității, și a Independenței de stat a României”, a afirmat Alina Gorghiu în plenul Senatului.

„Anul acesta marcăm un moment special în istoria țării noastre, pentru că în luna octombrie se vor împlini 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României”, a mai spus senatoarea.

În acest context, Grupul PNL a propus ca, începând din 10 Mai 2021, „sala de plen a Senatului, o cameră cu o îndelungată istorie și care a reprezentat mereu un pilon de încredere al democrației și parlamentarismului, să poarte numele «Regele Mihai I al României»”, a afirmat Vicepreședinta Senatului.

„Regele Mihai este un simbol al luptei poporului nostru pentru revenirea la democrație, pentru o Constituție care să garanteze drepturile și libertățile fiecăruia, egalitatea în fața legii, pentru o viață normală în rândul popoarelor libere și unite ale Europei și, evident, un excelent model, prin discursul plin de decență și de diplomație, pentru cei care trebuie să pledeze cauza României oricând și oriunde”, a precizat Alina Gorghiu.

Foto credit: AFP / Daniel Mihăilescu

Prezent în Parlamentul României în 25 octombrie 2011, Regele Mihai a rostit un discurs istoric, în care a spus:

„Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenței, suveranității și unității noastre”.

Discursul său s-a încheiat astfel:

„Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri. Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Foto credit: Palatul Parlamentului

Comentarii Facebook


Știri recente