Să știi mai multe, să fii mai bun! la școala din Topolovățu Mare

De curând, un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Topolovățu Mare, județul Timiș, însoțiți de profesorii Florin Ioan Avram, Doța Ovidiu și Buza Claudia, au realizat un pelerinaj la mănăstirile din zona Făgetului, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul a fost organizat în cadrul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, program inițiat de Ministerul Educației Naționale. Primul popas a fost la Mănăstirea „Izvorul Miron” din localitatea Românești. Aici copiii au fost primiți cu bucurie de obștea mănăstirii, condusă de ieromonahul Nectarie Arvai, starețul mănăstirii, care le-a vorbit despre istoricul mănăstirii, ctitorită de patriarhul Miron Cristea, în anul 1912. Înaintând spre sud prin satele Românești, Tomești și Complexul turistic „Valea lui Liman”, grupul de elevi a ajuns la o altă mănăstire care se înalță peste pădurile de fag și brad din satul Luncanii de Sus, unde au fost întâmpinați cu căldură sufletească de stavrofora Filotea Nistor, stareța mănăstirii, și de celelalte maici din obștea monahală.

După câteva rugăciuni rostite împreună, copiilor li s-a expus un scurt istoric al acestui sfânt lăcaș. Cu toate că mănăstirea este recent înființată, s-a statornicit în acest frumos colț de rai o viață duhovnicească care ne îndeamnă să privim spre cele înalte, spre căutarea unui lăcaș în Împărăția cerurilor. Prin vizitarea acestor locuri, copiii s-au familiarizat cu rugăciunea din biserică, cu viața de obște ce se trăiește în mănăstiri, toate aceste lucruri văzute și trăite fiindu-le folositoare în formarea lor ca buni creștini în biserică și în societate

Comentarii Facebook


Știri recente