Să sfinţim locul unde locuim şi lucrăm, sfătuieşte Arhiepiscopul Calinic

Într-un mesaj postat pe site-ul eparhial, Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului oferă tuturor creştinilor un sfat cu implicaţii sociale pozitive, dar şi cu efecte asupra vieţii duhovniceşti.

El îndeamnă „să sfinţim locul unde locuim şi lucrăm”.

„Omului îi este dat, să se nască într-un anumit loc, zi şi an, să se aşeze şi să lucreze într-un spaţiu şi în altul să locuiască. Este cuminte, ca oriunde, şi mai ales locul unde lucrăm şi unde locuim să le păzim curăţenia şi sfinţenia ca ochii din cap”, precizează ierarhul.

Recomandarea nu se adresează doar celor care locuiesc în lume, ci şi persoanelor care au ales sihăstria:

„Iată ce spune Avva Ioan din Cilicia, fraţilor: Copii, aşa cum am fugit de lume, tot aşa să fugim şi de poftele cărnii. Cât despre sfinţenia locului, a zis: Să nu întinăm, copii, locul acesta, pe care părinţii noştri l-au curăţit de demoni şi că: Acest loc este pentru asceţi, nu pentru negustori.”

Arhiepiscopul îşi încheie cuvântul făcând referire la un dicton celebru. „Să zidim şi să sfinţim pentru a se spune mereu un adevăr de demult, că: Omul sfinţeşte locul!”, spune Înaltpreasfinţia Sa.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…