Să reflectăm la valoarea slujirii celorlalţi şi să apreciem darurile lor, îndeamnă PS Timotei Prahoveanul

„Să reflectăm la valoarea slujirii celorlalţi, să apreciem darurile altora, pentru că trăim într-o lume care nu mai apreciază darurile, care nu mai cinsteşte pe nimeni”, a afirmat duminică PS Timotei Prahoveanul la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – 1 Decembrie din Protoieria Ilfov Sud.

„De multe ori nu apreciem decât propriile noastre fapte. Faptele celorlalţi, oricât ar fi de bune, nu le preţuim”, a subliniat ierarhul după citirea textului biblic cu vindecarea slugii sutaşului.

Din Evanghelia Duminicii a 4-a după Rusalii (Matei 8:5-13), „învăţăm că noi, care suntem obişnuiţi să-i cinstim pe cei mai mari decât noi, va trebui să vedem întotdeauna darurile tuturor oamenilor, nu doar a celor mari, ci şi a celor mici, a celor adeseori neînsemnaţi”.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a reiterat cuvintele Mântuitorului Hristos, care le-a spus ucenicilor să-i preţuiască pe cei mici. „Vedeţi să nu dispreţuiţi pe vreunul din aceştia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd faţa Tatălui Meu, Care este în ceruri” (Matei 18:10).

Ierarhul a menţionat că preţuirea darurilor altora şi aprecierea lor „aduce întotdeauna foarte multă lumină şi bucurie în societate, în lumea întreagă”.

„Când oamenii nu sunt preţuiţi – chiar şi cei mici – atunci este întotdeauna o prăpastie de netrecut, pe care Mântuitorul a înlăturat-o dintotdeauna”, a explicat PS Timotei Prahoveanul.

„Întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut… Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut” (Matei 25:40,45).

O altă precizare a Preasfinţiei Sale legată de minunea vindecării slugii sutaşului este aceea că „Mântuitorul Hristos a fost impresionat de atenţia, smerenia şi credinţa unui ofiţer păgân, nu a unui creştin, care de multe ori se consideră mai bun decât alţii”.

Ierarhul a venit la biserica menţionată unde a oficiat Sfânta Liturghie şi a binecuvântat lucrările aflate în curs de desfăşurare.

Foto credit: Trinitas TV / Bogdan Radu

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente