Să rămânem în adevăr și să facem fapte bune, a îndemnat PS Petroniu în Duminica Samarinencei

În duminica a cincea după Paști, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Dragu din Protopopiatul Zalău.

Din soborul slujitor a făcut parte și Pr. Cătălin Lucaci, Protoiereul Protopopiatului Zalău, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit la slujba din 14 mai 2017, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că Mântuitorul a propovăduit iubirea prin fapte și prin cuvânt, conform textului evanghelic duminical.

Dacă evreii nu treceau prin Samaria ca să nu se spurce, a spus ierarhul, Domnul Hristos cu Sfinții Apostoli au rămas două zile în acea cetate.

PS Petroniu a subliniat faptul că în Legea nouă, prin încreștinare, evreii au ajuns să fie frați în Hristos cu samarinenii, deși nu se suportau reciproc prin tradiție, de foarte mult timp.

Numai în Biserică este mântuirea. Să rămânem în adevăr, să facem fapte bune, deoarece credința fără fapte este moartă, a îndemnat Preasfinția Sa în finalul predicii.

Chiriarhul Sălajului a hirotesit iconom pe Pr. Vasile Mărcean, Parohul comunității, în semn de apreciere pentru întreaga activitate pastorală.

Comentarii Facebook


Știri recente

Simbolismul colivei

Încă din vremea Sfinţilor Apostoli, după cum precizează Sfântul Ioan Gură de Aur, se ţineau zile de pomenire a strămoşilor adormiţi în speranţa fericirii veşnice. Sâmbătă, 6 iunie, Biserica Ortodoxă se află în ziua ziua…