Să rămânem în adevăr și să facem fapte bune, a îndemnat PS Petroniu în Duminica Samarinencei

În duminica a cincea după Paști, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Dragu din Protopopiatul Zalău.

Din soborul slujitor a făcut parte și Pr. Cătălin Lucaci, Protoiereul Protopopiatului Zalău, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit la slujba din 14 mai 2017, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că Mântuitorul a propovăduit iubirea prin fapte și prin cuvânt, conform textului evanghelic duminical.

Dacă evreii nu treceau prin Samaria ca să nu se spurce, a spus ierarhul, Domnul Hristos cu Sfinții Apostoli au rămas două zile în acea cetate.

PS Petroniu a subliniat faptul că în Legea nouă, prin încreștinare, evreii au ajuns să fie frați în Hristos cu samarinenii, deși nu se suportau reciproc prin tradiție, de foarte mult timp.

Numai în Biserică este mântuirea. Să rămânem în adevăr, să facem fapte bune, deoarece credința fără fapte este moartă, a îndemnat Preasfinția Sa în finalul predicii.

Chiriarhul Sălajului a hirotesit iconom pe Pr. Vasile Mărcean, Parohul comunității, în semn de apreciere pentru întreaga activitate pastorală.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…