Să nu vă fie ruşine de credinţa voastră, de Hristos şi de Biserică!, îndeamnă PS Damaschin Dorneanul

PS Damaschin Dorneanul

În omilia rostită duminica aceasta în Catedrala Mitropolitană din Cluj, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a vorbit despre mărturisirea credinței, îndemnându-i pe creștini să nu le fie rușine de credința lor, de Hristos și de Biserică, oricât ar fi ea de înjosită astăzi.

În acest context, Preasfinția Sa a amintit că în 2011, la recensământ, peste 86 % dintre români s-au declarat ortodocși, cu toate acestea numărul nu dă mărturie asupra a ceea ce suntem, a spus PS Damaschin:

Credinţa se mărturiseşte prin tot ceea ce facem, prin comportamentul şi gândirea noastră. Oamenii trebuie să înţeleagă din comportamentul nostru ai cui suntem, cu slujim, cine este stăpânul nostru. A fi creştin înseamnă să fim a lui Hristos, EL este al nostru şi noi suntem ai Lui. De mult ar trebui să ne punem această întrebare: cum vrea El să mă comport în diferite situaţii?

Clujenii ce au participat duminică, 17 septembrie 2017, la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din oraș au avut parte de o mare bucurie duhovnicească. Credincioșii au primit binecuvântare și îndemnuri folositoare din partea Preasfințitului Damaschin Dorneanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care a oficiat, în duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Sfânta Liturghie în primul edificiu monumental în stil românesc după Marea Unire din 1 decembrie 1918.

Ierarhul s-a aflat în Eparhia Clujului încă de sâmbătă, când a participat alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, la sfințirea bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” de la Gherla, iar sâmbătă seara, alături de ÎPS Andrei a oficiat slujba Privegherii în Catedrala Mitropolitană din Cluj.

Comentarii Facebook


Știri recente