Gherla: Un nou locaş de cult a fost sfinţit de doi arhierei ai Bisericii noastre

Sfinţire Gherla

Mitropolitul Clujului şi Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor au sfinţit sâmbăta aceasta biserica din Gherla cu hramurile Sf. Parascheva, Sf. Mucenic Mina și Soborul Sfinților Români. După târnosire, IPS Părinte Andrei şi PS Părinte Damaschin Dorneanul au oficiat Sfânta Liturghie, informează Radio Renaşterea.

Răspunsurile liturgice au fost date de corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului. În cadrul slujbei, omilia a fost rostită de PS Damaschin Dorneanul.

La final, Părintele Mitropolit Andrei a subliniat efortul pe care preotul și comunitatea l-au depus în vederea ridicării noului locaș de rugăciune. În semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată, preotul paroh Petru Băgăcean a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor.

Rectorul Universității Babes-Bolyai, Acad Ioan Aurel Pop, și preotul Nicolae Burdașiu, fost deținut politic din perioada comunistă, au primit, din parte primăriei, titlul onorific „Cetăţean de onoare” al municipiului Gherla.

Sărbătoarea s-a încheiat sâmbătă după-amiază cu un concert la Cinema Pacea din oraș, susținut de Corala Armonia, cel mai renumit cor bărbătesc din țară.

Foto Credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente