Să învăţăm de la înaintaşii noştri cum să slujim lui Dumnezeu şi Neamului: Episcopul Antonie de Bălți

„Să învăţăm de la înaintaşii noştri cum să slujim lui Dumnezeu şi Neamului” a fost îndemnul Preasfințitului Părinte Antonie adresat clericilor din Eparhia de Bălţi marți, 13 noiembrie 2018.

Cleiricii s-au reunit în conferinţă pastorală de toamnă în incinta Muzeului de Istorie şi Etnografie din municipiul Soroca, informează Mitropolia Basarabiei.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfinţia Sa a evidenţiat faptul că făuritorii Marii Uniri sunt modele vrednice de urmat.

„Ierarhii şi clericii au fost în fruntea evenimentelor care au dus la Marea Unire. Ei rămân exemple pentru noi”, a spus Preasfinţia Sa.

„Faptele lor luminoase să ne ajute să înţelegem şi noi, toţi slujitorii altarului din acest spaţiu, că a lucra pentru unitatea neamului este o lucrare plăcută lui Dumnezeu”, a mai spus Episcopul Antonie.

Conferinţa a fost organizată în colaborare cu Muzeului de Istorie şi Etnografie din municipiul Soroca şi au participat clericii din cadrul Episcopiei de Bălţi, profesori, elevi de la liceele din Soroca şi simpli creştini.

Evenimentul a fost precedat de oficierea Sfintei Liturghii la biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Soroca şi de o slujbă de pomenire a generalului Stan Poietaş la statuia eroului.

În cadrul Conferinţei au fost susţinute trei referate dedicate anului omagial şi comemorativ 2018.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente