Să înmulțim binele, pentru că atâta rău este în lume – Mitropolitul Ardealului

Mitropolitul Laurențiu a slujit duminică în Catedrala din Sibiu și le-a explicat credincioșilor Pilda lucrătorilor răi. Ierarhul a spus că deși se adresa iudeilor, parabola rămâne actuală și se referă și la noi, cei care lucrăm în „via lui Dumnezeu”.

„Fiecare dintre noi avem o lucrare de împlinit, fieare dintre noi are niște talanți investiți de Dumnezeu ca să-i înmulțim. Și la noi trimite Dumnezeu din când în când semnale, încercări. Suntem noi, oare, în stare să purtăm toată sarcina aceasta a încercărilor care vin din cauza păcatelor noastre și nevredniciilor noastre?”, a întrebat Părintele Mitropolit.

„Dumnezeu este întru toate milostiv și aceasta este șansa noastră cea mare, mila lui Dumnezeu”. a adăugat IPS Laurențiu.

„Trebuie să înțelegem că, la timpul potrivit, răspundem prin faptele cele bune săvârșite și nu facem noi prea multe, dar dacă facem din când în când și le înmulțim și mai prindem împreună cu noi și pe alții care ne ajută, să înmulțim binele, pentru că atâta rău este în lume, atâtat necaz și atâta suferință!”a îndemnat Mitropolitul Ardealului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

Foto credit: Mitropolia Ardealului


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente