„Să fim sensibili la suferinţele oamenilor”, a îndemnat PS Ieronim Sinaitul

„Să fim sensibili la suferinţele oamenilor”, a spus duminică Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul în timpul Sfintei Liturghii oficiate în Catedrala Patriarhală.

Pornind de la textul biblic duminical de la Marcu 2:1-12, care prezintă Vindecarea slăbănogului din Capernaum, Episcopul vicar patriarhal le-a vorbit credincioşilor în Duminica a 2-a din Postul Mare despre datoria morală pe care o avem faţă de semenii noştri aflaţi în suferinţă.

„Sfânta Evanghelie ne cheamă la săvârşirea binelui faţă de o anumită categorie care are o suferinţă mare, cum ar fi aceea a accidentului vascular cerebral sau de altă natură, care îi scoate pe cei afectaţi din circuitul obişnuit de muncă şi activitate şi îi face dependenţi de alţii”, a arătat Preasfinţia Sa.

Episcopul a mai precizat că „cei care se îngrijesc de oamenii paralizaţi, fie că sunt medici, asistenţi, persoane din familie sau alte persoane” primesc mare ajutor de la Dumnezeu.

La finalul omiliei sale, Episcopul vicar Ieronim Sinaitul a explicat că duminica în care ne aflăm „ne luminează pe mai departe calea Sfântului Post ca dincolo de mărturisirea dreptei credinţei să fim săvârşitori ai binelui până în modurile cele mai încărcate de dragoste şi de sacrificiu”.

„În acelaşi timp, să avem grijă de iertarea păcatelor noastre, să ne dorim din tot sufletul să ne îmbogătim în Dumnezeu, să avansăm pe calea dobândirii darului lui Dumnezeu şi a vederii luminii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, împreună cu darul Preasfântului şi de viaţă Făcătorului Duh, întru bucuria Părintelui Ceresc”,

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corul Symbol al Patriarhiei Române, iar la Slujba Utreniei de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente