„Să fim recunoscători lui Dumnezeu pentru toate clipele vieții noastre”, îndeamnă IPS Laurenţiu

IPS Laurenţiu, în timpul conferinţei susţinute duminică la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Sibiu, i-a îndemnat pe cei prezenţi să fie „recunoscători lui Dumnezeu pentru toate clipele vieții”.

În prelegerea sa, Mitropolitul Ardealului a vorbit despre teologia mântuirii care „nu este ceva special pentru preoți și teologi, ci pentru toți oamenii”, precum şi despre grija lui Dumnezeu faţă de oameni.

„Toți putem să înțelegem la nivelul nostru de percepere că există o iubire nemărginită a lui Dumnezeu care ne cuprinde, că în fiecare clipă a vieții noastre nici un fir de păr din capul nostru nu se schimbă fără voia lui Dumnezeu, că orice facem este un dar de la Dumnezeu pe care El ni l-a rânduit și am participat și noi”, a exlicat Înaltpreasfinţia Sa.

Părintele Mitropolit a încurajat la păstrarea credinţei smerite, într-o rugăciune smerită, „având conștiința că Dumnezeu ne-a rânduit să avem cel mai de preț lucru: împăcare, mulțumire”.

Pe lângă mulţumirea adusă lui Dumnezeu pentru clipele frumoase din viaţă, este necesar „să-I mulțumim și pentru încercări, pentru că fiecare încercare este urmată de o biruință”, a adăugat ierarhul.

La eveniment au participat clerici, credincioşi, precum şi numeroşi invitaţi.

Foto Credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente