„Să adăugăm în plus rugăciune pentru cei aflați în nevoi”, îndeamnă IPS Laurenţiu în perioada postului

IPS Laurenţiu la SIbiu

Omilia rostită de ierarh duminică în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cimitirul municipiului Sibiu a avut ca punct central însemnătatea Postului Mare. În acest context, Mitropolitul Ardealului a atenţionat că „nu este suficient numai să postim în casele noastre, să ne îngrijim de noi și de-ai noștri, ci trebuie să adăugăm în plus rugăciune pentru cei aflați în nevoi”.

În școala Bisericii noi învățăm astăzi un lucru foarte important și anume că iubirea lui Dumnezeu este nemărginită și că mila Sa este atât de mare încât ne protejează, ne ajută și ne îndrumă pe fiecare dintre noi să vedem suferințele dimprejurul nostru și să alergăm purtându-i în rugăciune și ajutându-i pe cei în neputință pentru a adăuga ceva la efortul spiritual și fizic pe care îl facem în timpul postului.

Din soborul slujitor au făcut parte: protopopul de Făgăraș 1, Marius Corlean, cei doi parohi ai bisericii, părintele Gheorghe Malene și părintele Liviu Petrașcu, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de elevi ai Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Alexandru Morogan a fost hirotonit diacon.

Părintele Mitropolit le-a mulțumit la final celor doi preoți care au slujit până de curând la biserica din cimitirul Municipiului Făgăraș, părintele Ioan Minu și părintele Ioan Lungoci, iar pe cei doi noi parohi i-a îndemnat să continue misiunea pastoral-misionară în cele două comunități parohiale și să sporească lucrarea duhovnicească în rândul credincioșilor.

Credincioșii au avut posibilitatea să aducă cinstire moaştelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse într-o raclă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente