S-a încheiat tabăra de iarnă de la Val-Morin. Episcopul Canadei a fost alături de copii

Episcopul Ioan Casian a fost prezent în tabăra de iarnă de la Val-Morin, Canada, alături de copii cu vârste între 7-15 ani din mai multe parohii ortodoxe românești.

Tabăra a avut loc în perioada 27-30 decembrie 2019. Cadrul tematic al activităților desfășurate a fost cel al satului românesc și al tradițiilor lui.

Organizați pe grupe cu nume de mănăstiri care să reprezinte provinciile românești – Sihăstria, Cozia, Rohia, Prislop și Dervent, copiii au participat la activități diverse.

Au pictat icoane pe sticlă, au interpretat piese de teatru pe teme creștine și colinde religioase, au vizionat scurt-metraje cu obiceiuri tradiționale românești și au participat la activități sportive de iarnă.

PS Ioan Casian alături de copii la un atelier culinar. Foto credit: Episcopia Canadei

Copiii au avut ocazia să ia parte la cateheze adaptate vârstei lor despre ce înseamnă a fi creștin ortodox, despre icoana Nașterii Domnului și icoana sfinților ocrotitori ai Episcopiei – Maica Domnului, Sf. Ap. Andrei și Sf. Ioan Casian etc.

Din programul taberei nu a lipsit rugăciunea. Copiii iau parte la ceremonialul liturgic alături de PS Ioan Casian. Foto credit: Episcopia Canadei

Tabăra s-a încheiat cu serbarea finală susținută de copii. La final, tinerii au primit diplome de participare, o carte de rugăciuni bilingvă și icoane reprezentative pentru această perioadă, informează Episcopia Canadei.

Tabăra de iarnă a fost organizată de Episcopia Ortodoxă Română a Canadei cu ajutorul Parohiei Sf. Mina – Lorraine.

Foto credit: Episcopia Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente