Rusaliile în Parohia Coslada, Spania

Sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt (19 iunie 2016) a reunit în rugăciune numeroşi credincioşi la Parohia Sfântul Nectarie Taumaturgul – Coslada, Spania. Aceştia s-au rugat împreună cu părintele paroh George Cimpoca care a oficiat Sfânta Liturghie, iar la final a binecuvântat frunzele de nuc.

În cuvântul adresat celor prezenţi, părintele paroh a adăugat:

Trimite, Doamne, Duhul Tău cel sfânt ca să reînnoiască faţa pământului! Nicicând această cerere nu a fost mai necesară. Nicicând mai mult ca astăzi pământul nu a avut nevoie de această trimitere a Duhului. Nicicând nu au trebuit ridicate mii de rugăciuni ca pământul să se deschidă şi fiecare om să fie dispus să primească Duhul Sfânt şi darurile Sale. Vrem să se schimbe faţa pământului, dar această faţă e formată din chipurile noastre. Noi suntem faţa pământului! Faţa pământului e din chipurile noastre care sunt cea mai reuşită expresie a inimii noastre. Aşadar, inima noastră trebuie să fie schimbată pentru ca pământul şi oamenii să arate altfel. Acolo e nevoie să intre Duhul Sfânt şi să scoată toate celelalte, să izgonească tot răul.

La finalul Sfintei Liturghii, credincioşii prezenţi au primit frunze de nuc care amintesc de limbile de foc sub forma cărora S-a coborât Duhul Sfânt la Cinzecime.

 

Comentarii Facebook


Știri recente