Rugăciuni şi sprijin pentru victimele accidentului de la Ploieşti

Vineri, 05 februarie 2016, la Biserica Spitalului judeţean din Ploieşti au fost înălţate rugăciuni pentru victimele accidentului de circulaţie produs în această dimineaţă pe centura de vest a municipiului Ploieşti, informează părintele Adrian Matei, Protoiereul Protopopiatului Ploieşti Nord. De asemenea, părintele Mihai Petrescu, de la capela spitalului, a fost prezent la instituţia medicală încă de la primele ore ale zilei şi a oferit asistenţă religioasă victimelor accidentului, precum şi familiilor acestora.

Sprijin financiar pentru victimele accidentului

Menţionăm că Arhiepiscopia Bucureştilor a trimis un ajutor financiar la Protopopiatul Ploieşti-Sud, pentru înmormântarea celor trecuţi la Domnul şi pentru tratamentul celor răniţi. Parohiile şi mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei au fost îndemnate, de asemenea, la ajutorarea familiilor greu încercate în urma acestui grav accident rutier.

Rugăciuni pentru tămăduirea celor suferinzi şi pentru întărirea familiilor încercate de tragedie

Începând cu ora 17:00, în cadrul lăcaşului de cult ocrotit de Sfântul Vasile cel Mare şi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, din incinta spitalului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a fost oficiată, astăzi, Taina Sfântului Maslu pentru cei răniţi în accidentul de circulaţie. Slujba a fost oficiată de către părintele Adrian Matei, Protoiereul Protopopiatului Ploieşti Nord, şi de părintele Stroe Mihăiţă, Protoiereul Protopopiatului Ploieşti Sud, împreună cu preoţii misionari de caritate din municipiu.

Încă de la primele ore ale dimineţii, părintele Mihai Petrescu, slujitor la biserica acestei unităţi sanitare din Ploieşti, a fost prezent în spital şi a oferit asistenţă religioasă victimelor accidentului, dar şi familiilor acestora aflate în suferinţă. Totodată, după oficierea Tainei Sfântului Maslu părintele Mihai a mers la cei internaţi şi i-a uns cu untdelemn sfinţit.

„Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Biserica Spitalului Judeţean din Ploieşti a fost săvârşită Taină Sfântului Maslu pentru persoanele rănite în accidentul de pe centura de vest a municipiului Ploieşti. Din soborul slujitorilor au făcut parte preoţii misionari de caritate din municipiu. Au fost înălţate rugăciuni către Dumnezeu pentru tămăduirea grabnică a celor suferinzi, dar şi pentru întărirea familiilor greu încercate de această tragedie”, a precizat părintele protoiereu Adrian Matei.

În dimineaţa zilei de 05 februarie, pe centura de vest a municipiului Ploieşti, în zona localității Strejnicu, a avut loc un accident de circulaţie în urma căruia şi-au pierdut viaţa 5 persoane, iar alte 28 au fost rănite. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a adresat un mesaj de compasiune şi solidaritate cu familiile victimelor acestui accident, mesaj care poate fi citit intergal aici.

Comentarii Facebook


Știri recente