Rugăciuni pentru izbăvirea de boală și pomenirea victimelor Covid la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

La Chișinău, în Paraclisul Mitropoliei Basarabiei, au fost citite săptămâna trecută rugăciuni pentru izbăvirea de boală și a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru victimele Covid-19.

Conform informațiilor oficiale, Republica Moldova are aproximativ 9000 de morți cauzate de Covid, dintre care 150, doctori sau personal medical.

„Plecăm genunchii la rugăciune pentru doctorii și asistenții medicali care prin jertfa lor, până la epuizare, alintă suferințele celor bolnavi din spitale și de la casele lor”, a spus Arhid. Constantin Olariu, Consilier Mitropolitan.

„Îndemnăm pe toți să plece genunchii la rugăciune, să aibă grijă de sănătatea lor și de sănătatea celor din jur, să încurajeze și să susțină cadrele medicale”, a mai spus părintele arhidiacon la finalul slujbei oficiate miercuri, 24 noiembrie.

Vezi video aici.

La finalul fiecărei Sfinte Liturghii, în toate bisericile Patriarhiei Române se citește Rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…