Rugăciuni pentru deținuții români din Albacete

Deținuții români închiși la penitenciarul din Albacete, Spania, au primit în această săptămână vizita preotului ortodox român din localitate, părintele Sebastian Cătălin Hogea, care a oficiat pentru prima dată ierurgii pentru românii aflați în detenție aici, informează „Ziarul Lumina”. La rugăciunile pentru sănătate, iertare de păcate, dezlegare de blestem și de binecuvântare au participat aproape toate persoanele de naționalitate română aflate în detenție aici, existând o vie emoție de ambele părți. Vizitele la acest penitenciar au început din vara anului trecut, având un caracter administrativ și social, fiind cu precădere lunare, însă de acum vor fi săptămânale, datorită autorizației din partea Ministerului Justiției din Spania.

În acest interval orar se vor săvârși în capela penitenciarului Acatistul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Taina Sfintei Spovedanii și va fi comentată pericopa evanghelică a săptămânii în curs. ‘Mulți dintre deținuți și-au exprimat dorința de a primi și Sfânta Împărtășanie’, a spus părintele Hogea.

Toate aceste activități fac parte din proiectul ‘Nu vreau să mai greșesc a doua oară. Ajutați-mă!’, inițiat de către Sectorul Social-filantropic al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, în luna ianuarie 2011.

Comentarii Facebook


Știri recente