Rugăciuni pentru Arhiepiscopul Justinian la Rohia | „Lumina pe care a răspândit-o nu se împuţinează”

Arhiepiscopul Justinian a fost pomenit vineri la Mănăstirea Rohia cu prilejul împlinirii a patru ani de la trecerea sa în veşnicie. Slujba Parastasului a fost oficiată de Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul în prezenţa Episcopului Iustin al Maramureşului.

Cuvântul Preasfinţitului Părinte Iustin a evidenţiat activitatea rodnică a Arhiepiscopului Justinian care a fost stareţ la Rohia timp de 30 de ani şi 17 ani Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Totodată a fost ierarhul care a reînfiinţat Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, în 1990.

„Părintele nostru Justinian L-a iubit, L-a urmat şi L-a propovăduit pe Hristos cu toată dragostea, ca un adevărat mărturisitor jertfelnic şi harnic, sporind toţi talanţii cu care Dumnezeu l-a înzestrat la venirea în lumea aceasta. Atât de mult a strălucit în slujire şi cuvânt, încât lumina pe care a răspândit-o în jur, lumina pe care a transmis-o prin slujire nu se împuţinează, nu s-a stins după plecarea dânsului, dimpotrivă, ea sporeşte”, a spus PS Iustin.

Înaltpreasfinţitul Părinte Justinian a fost un adevărat mărturisitor, lumina pe care a răspândit-o în jur, adevărul pe care l-a propovăduit şi dreptatea lui Dumnezeu pe care a vestit-o, a răspândit-o şi a susţinut-o, toate acestea sporesc pe măsură ce trec anii… Lumina pe care ne-a lăsat-o s-a sporit şi ne luminăm din ea şi ne hrănim din ea.

Parastasul a fost precedat de Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul Psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, dirijat de arhid. Adrian Dobreanu.

La slujbă au asistat preoţi din Eparhie, monahi şi monahii, rudenii şi credincioşi care îi poartă o deosebită recunoştinţă Arhiepiscopului Justinian.

Otpustul a fost urmat de lansarea volumului „Dialoguri la Rohia”, pe care Înaltpreasfinţitul Părinte Justinian le-a avut cu diferite personalităţi publicistice de-a lungul anilor.

Cartea a fost editată de Fundaţia „Justinian Arhiepiscopul” şi prezentată de preşedintele acestei Fundaţiei, preotul Mihai Tira.

Foto credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente