Rugăciuni la Bruxelles pentru buna desfășurare a Președinției României la Consiliul UE

Reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe și ai comunităților creștine pe lângă instituțiile europene, diplomați, membri ai Parlamentului European, membri și prieteni ai comunității române din Bruxelles s-au unit în rugăciune miercuri seară la Biserica Sfântul Nicolae din capitala Belgiei pentru buna desfășurare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Slujba specială în care s-a invocat ajutorul și luminarea lui Dumnezeu pentru „conducătorii noștri care își asumă responsabilitatea acestor noi atribuții, astfel încât să acționeze spre beneficiul tuturor popoarelor Uniunii Europene” a fost condusă de Pr. Sorin Șelaru, directorul Reprezentanței Patriarhiei Române pe lângă Instituțiile Europene.

Cei prezenți s-au rugat ca toate acțiunile celor de la conducerea Președinției rotative a României la Consiliul UE să fie bineplăcute lui Dumnezeu și conforme cu Evanghelia.

„Dăruiește-le pace profundă și dăinuitoare”.

„Insuflă-le în inimi lucruri bune pentru Biserica Ta și întregul Tău popor pentru ca ducându-și cu credință la îndeplinire îndatoririle să trăim vieți pașnice și liniștite în toată cucernicia și sfințenia”, s-a menționat în rugăciunea de miercuri seară, 30 ianuarie 2019.

„Întărește binele în bunătatea lor. Fă-i buni pe cei răi prin bunătatea Ta”.

„Pomenește, Doamne, pe poporul prezent aici și pe cei care din binecuvântate pricini nu se află prezenți. Miluiește-i pe ei și pe noi după mulțimea milei Tale”.

La finalul slujbei, Părintele Sorin Șelaru a subliniat faptul că „aducem rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra poporului român acum când, pentru prima dată în istorie, România a preluat președinția Uniunii Europene”.

„Gândurile noastre pline de recunoștință se îndreaptă către cei care s-au luptat pentru ca țara noastră să devină o parte a familiei europene, având în minte totodată pe părinții fondatori ai Uniunii Europene”, a adăugat pr. Șelaru.

Făcând referire la prioritățile pline de ambiție anunțate de Președinția României centrate în special pe securizarea și întărirea coeziunii în interiorul familiei europene, Pr. Sorin Șelaru a spus că în vederea atingerii acestor obiective, liderii Uniunii Europene trebuie să aibă mereu persoana umană ca fundament al preocupărilor lor.

„Persoana umană nu este doar un obiect al unei anumite piețe sau un număr în ecuația consumeristă globală, ci un frate sau o soră, un fiu sau o fiică, o mamă sau un tată, o rudă, un prieten sau un vecin de aproape sau de departe, o persoană cu daruri și nevoi, un subiect rațional și sensibil, care trebuie susținut și ajutat”, a adăugat pr. Șelaru potrivit unei informări a Reprezentanței Patriarhiei Române de la Bruxelles.

Foto credit: romorth.eu

Citește mai mult:

Rugăciuni pentru România la preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene

Care sunt prioritățile Președinției Românei la Consiliul UE?

Patriarhul Daniel a participat la Ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul UE

Patriarhul Ecumenic se roagă ca România să aibă proiecte de succes în timpul exercitării preşedinţiei Consiliului UE

Comentarii Facebook


Știri recente