Patriarhul Ecumenic se roagă ca România să aibă proiecte de succes în timpul exercitării preşedinţiei Consiliului UE

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a adresat un mesaj Patriarhului Daniel în contextul preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Sanctitatea Sa şi-a manifestat „elogiul pentru această mare onoare și responsabilitate” şi a transmis că se roagă ca factorii implicați „să primească putere de sus” pentru împlinirea proiectelor care să conducă la „binele Europei și bunăstarea tuturor cetățenilor săi”.

România a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene, pe o perioadă de șase luni, de la 1 ianuarie 2019.

Ceremonia oficială de lansare a avut loc în 10 ianuarie la Ateneul Român, unde au participat înalți reprezentanți ai Uniunii Europene, Patriarhul Daniel și alte sute de invitați.


Mesajul integral:

Preafericirea Voastră,

Cu prilejul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, profităm de această ocazie exprimându-ne din toată inima elogiul pentru această mare onoare și responsabilitate acordate țării iubite a Preafericirii Voastre.

Ne rugăm ca nobilul conducător și autoritățile guvernamentale ale țării Voastre să primească putere de sus în îndeplinirea, în numele poporului român, a sarcinilor lor, iar toate eforturile lor de a consolida un spirit european de unitate și de solidaritate mai coerent să fie încununate de succes, pentru binele Europei și bunăstarea tuturor cetățenilor săi.

Asigurându-Vă de sprijinul nostru, Vă transmitem încă o dată, iubitul Nostru frate, felicitări din inimă și urările noastre cele mai călduroase pentru un an nou, binecuvântat de Domnul nostru, şi îmbrățișăm pe Preafericirea Voastră cu „sărutare sfântă” rămânând, cu multă dragoste fraternă și cinstire,

Al Venerabilei Voastre Preafericiri, iubit frate întru Hristos,

† Bartholomeu,
Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Roma și Patriarh Ecumenic

La Patriarhia Ecumenică, 12 ianuarie 2019

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente