Rugăciune și misiune la Băcioiu

Trei ierarhi au slujit la 22 februarie 2014 la biserica din Băcioiu, lăcaș de cult ctitorit de vrednicul de pomenire arhiepiscop Adrian Hrițcu, trecut la cele veșnice în urmă cu un an.

În ziua moșilor de iarnă, a fost mare bucurie în Parohia Băcioiu din comuna Corbasca, județul Bacău. Satul, îmbrăcat în haină de sărbătoare, a primit în mijlocul său trei ierarhi: Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și Preasfințitul Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din America și Canada. Soborul ierarhilor dimpreună cu preoți din Protopopiatul Sascut și de la Catedrala arhiepiascopală din Roman au săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica „Izvorul Tămăduirii” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, în cadrul căreia s-a făcut pomenirea celor trecuți la Domnul din cadrul comunității și în mod deosebit, a ctitorilor sfântului lăcaș, arhiepiscopul Adrian Hrițcu, de la a cărui chemare la Domnul se împlinește un an, și ieromonahul Calistrat Ifrim, fostul duhovnic al Mănăstirii Pogleț.

„Slujba s-a dorit a fi și credem că a fost un moment misionar, unic în viața comunității în sensul sensibilizării sufletelor în direcția păstrării și cultivării tradițiilor noastre ortodoxe, actualul preot al comunității, Vasile-Arun Spridon având o sarcină nu ușoară, de a readuce pe calea cea dreaptă pe cei rătăciți”, a declarat preotul Ioan Negoiță, protopop de Sascut, potrivit epr.ro. După oficierea Sfintei Liturghii, soborul de ierarhi și preoți s-a deplasat la Mănăstirea Pogleț unde este înmormântat arhiepiscopul Adrian Hrițcu, la mormântul căruia s-a oficiat slujba parastasului.

Comentarii Facebook


Știri recente