Rugaciune și binecuvântare la trecerea dintre ani la Catedrala din Roman

La Catedrala Arhiepiscopala „Sf Cuv. Parascheva” din Roman, la trecerea în Anul Nou civil 2013, Preasfintitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi și în prezența a numeroși credincioși, slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, după cum aflăm de pe site-ul epr.ro. Slujba Acatistului a fost însoțită de rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut și de rugăciuni la intrarea în noul an. La final, Preafințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a adresat celor prezenți un cuvant în care a arătat, printre altele, că trecerea dintre ani trebuie întâmpinată mai întâi în rugăciune, locul cel mai potrivit pentru petrecerea anului vechi și întâmpinarea anului nou este Biserica.

De asemenea, la finalul cuvântului său, Preasfinția Sa a urat tuturor mulți ani fericiți cu spor în credință: „Hristos Domnul să vă dăruiască tuturor celor care vă rugați, la trecerea dintre ani și în tot anul, sănătate și mântuire, pace și bucurie, să binecuvânteze familiile și activitățile dumneavoastră și să vă împlinească toate dorințele de bine!”.

Această slujbă constituie un bun prilej de a solemniza în cultul public momentul trecerii dintre ani, de a mulțumi Preasfintei Treimi pentru binefacerile primite, de a cere binecuvântarea anului care începe și de a aprofunda înțelesurile praznicului împărătesc de la 1 ianuarie.

Comentarii Facebook


Știri recente