Rugăciune pentru jurnaliștii trecuți la Domnul, la Bacău

A devenit o obișnuință ca, în ultimul trimestru al anului, departamentul de relații cu presa din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului să organizeze o întâlnire cu jurnaliștii băcăuani în care să se discute despre realizări și perspective și unde, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului, să prezinte calendarul creștin-ortodox pentru anul care vine. În acest an, cu binecuvântarea Preasfinției Sale, la biserica Precista, înainte de întâlnirea cu mass-media, s-a săvârșit o slujbă de pomenire pentru jurnaliștii strămutați la cele veșnice. În frunte cu episcopul, preoți, redactori de radio, televiziune, presă scrisă ori cea din mediul virtual, cameramani și fotoreporteri s-au rugat pentru sufletele colegilor lor Cezara Duță, Claudiu Boangiu-Poe, Gina Baciu, Alexandru Ungureanu, Mircea Lupu și alții nenumiți, dar cunoscuți lui Dumnezeu.

„Jurnalistul – a subliniat în predica sa PS Episcop Ioachim – nu practică doar o meserie, ci are o misiune sacră de căutare a adevărului și de zugrăvire a lumii lui Dumnezeu. De aceea e bine ca, din când în când, să ne adunăm întru rugăciune pentru pomenirea celor care nu mai sunt și pentru sănătatea celor care practică această nobilă profesie.”

Prezentarea calendarului creștin-ortodox pentru anul 2014

În continuarea evenimentului, potrivit epr.ro, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim, însoțit de pr. Ioan Gherasimescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pr. protopop Constantin Tomozei și pr. Constantin Gherasim, inspector activități cu tineretul și mass-media, a prezentat calendarul creștin-ortodox pentru anul 2014, apărut și în acest an în trei forme: foaie(de perete), file(tot de perete) și agendă.

„În acest an, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a introdus câteva elemente noi – a declarat PS Ioachim. Astfel, începând cu 2014, în calendarul creștin-ortodox apar în premieră date importante precum Ziua Națională a Familiei ce se va prăznui duminică, 11 mai, Duminica românilor migranți – 17 august – ori Ziua rugăciunii pentru mediu ce va coincide cu începutul anului bisericesc.”

De asemenea, PS Episcop a făcut un apel către credincioși să-și procure calendarele de la parohiile de care aparțin ori de la magazinele autorizate ale Arhiepiscopiei pentru a evita eventualele induceri în eroare ce pot fi produse de calendarele tipărite fără verificarea și aprobarea Sfântului Sinod. Fondurile strânse din comercializarea calendarelor vor fi direcționate către așezămintele social-filantropice aflate în administrarea Ahiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente