Rugăciune pentru eroii neamului, la Deva

La 19 mai 2015, cu două zile înaintea sărbătorii Înălţării Domnului şi a Zilei Eroilor, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, a săvârşit slujba Parastasului în faţa monumentului eroilor din curtea Catedralei Episcopale din Deva, la care au participat membrii Asociaţiei Judeţene ‚‚Sarmizegetusa’’ a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din judeţul Hunedoara, potrivit episcopiadevei.ro.

Apoi a avut loc o întâlnire în sala de şedinţe a Centrului Eparhial din Deva. În cadrul acesteia, domnul Colonel Dănilă Moldovan, Preşedintele Asociaţiei, a rostit un cuvânt în care a punctat importanţa Bisericii şi a Armatei în istoria poporului român, după care a conferit ierarhului hunedorean titlul de membru de onoare al Asociaţiei Judeţene ‚‚Sarmizegetusa’’ a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din judeţul Hunedoara. Au fost oferite şi diplome de excelenţă, atât Preasfinţitului Părinte Gurie cât şi unor slujitori ai Sfintelor Altare.

De asemenea, Preasfinţitul Părinte Episcop Gurie, a vorbit celor prezenţi despre cinstea şi menirea de a fi erou, iar apoi a înmânat diplome de excelenţă cadrelor militare prezente.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…