Rugăciune în noaptea de Anul Nou, la Drobeta Turnu Severin

Mii de credincioși severineni au participat în noaptea dintre ani la slujbele de mulțumire și binecuvântare a începutului noului an calendaristic.

La Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos a început în jurul orei 23. 45 și a fost oficiata de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu.

Alaturi de Parintele Episcop au fost prezenti la aceasta slujba deosebita si preotii si diaconii sfantului lacas de inchinare.

La sfarsitul acatistului, Preasfintitul Parinte a vorbit celor prezenti, rugand pe Dumnezeu pentru sanatatea si mantuirea credinciosilor pe care ii arhipastoreste, in acelasi timp realizand o retrospectiva duhovniceasca pentru anul ce s-a incheiat.

***

Pentru a se uniformiza diversele practici și pentru a nu muta slujba Te Deum-ului din locul consacrat ei, anume după Sfânta Liturghie, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, în ședința din 17 februarie 2011, ca în noaptea trecerii dintre ani să se săvârșească Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, însoțit de rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut și de rugăciuni la intrarea în noul an. Această rânduială se va oficia de aici inainte atât în catedrale și parohii, cât și în mănăstiri.

Comentarii Facebook


Știri recente