Rugăciune în Catedrala Patriarhală la începutul Noului An Bisericesc

La începutul Noului An Bisericesc în Catedrala Patriarhală a fost oficiată o slujbă de Te Deum pentru un an binecuvântat și început bun în lucrarea mântuirii.

Anul Nou Bisericesc începe în data de 1 septembrie deoarece, după tradiția moștenită din Legea Veche, în această zi Dumnezeu a început creația lumii. Potrivit Sfintei Tradiții, activitatea publică a Mântuitorului a debutat tot în această zi. Cu acest prilej, în bisericile ortodoxe se oficiază slujbe de Te Deum.

Pe parcursul unui an bisericesc este rezumată lucrarea de mântuire de la creație și până la sfârșitul lumii. Biserica Ortodoxă marchează aceste lucruri prin sărbătorile prăznuite în lunile de început și final de an.

Slujba de Te Deum de la Patriarhie a fost oficiată după Sfânta Liturghie de Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal.

Prezent la eveniment, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a urat tuturor, la început de An Nou Bisericesc, „ani mulţi cu sănătate, mântuire, bucurie şi mult ajutor de la Dumnezeu”.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…