Rugăciune arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Miercuri, 8 aprilie, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, slujba Deniei din Sfânta şi Marea Joi a fost urmată de oficierea slujbei Sfântului Maslu. Sfintele Slujbe au fost săvârşite de către ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Alături de soborul preoților din Protopopiatul Roman, ierarhul a rostit rugăciunile de dezlegare din cadrul Dumnezeieștii Taine, după care a rostit un cuvânt de învățătură. ÎPS Sa a explicat semnificația liturgică a acestei lucrări sfinte săvârșite în numele Preasfintei Treimi, potrivit epr.ro.

”Taina Sfântului Maslu din această seară are o tradiție foarte bine ancorată în cultul Bisericii, deoarece ne aduce aminte de ungerea capului Mântuitorului nostru Iisus Hristos cu mir de mare preț de către Maria, ungere ce prevestește moartea Sa. Sfinții părinți au statornicit această practică a sfântului Maslu de obște pentru că femeia păcătoasă din Evanghelie este icoana umanității care spală picioarele Mântuitorului, Care, și El, spală păcatele noastre. În seara aceasta ne-am adunat în Catedrala arhiepiscopală pentru a împlini această rânduială bisericească alături de preoții protopopiatului Roman”, a preciazat ÎPS Ioachim în cuvântul său.

Urcușul duhovnicesc spre Învierea Domnului continuă la Catedrala din Roman, în Joia Mare, când, la primele ore ale dimineții a fost oficiată Sfânta Liturghie, iar după-amiază la ora 17.00 va avea loc Denia celor 12 Evanghelii.

Comentarii Facebook


Știri recente