Românii vor avea o nouă biserică în apropiere de Padova. PS Atanasie a pus piatra de temelie

Românii din nordul Italiei vor avea o nouă biserică, în apropiere de orașul Padova. Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a oficiat sâmbătă slujba de punere a pietrei de temelie.

©Parohia Padova Nord-Limena

Biserica este construită în localitatea Limena (Padova de Nord) și va fi închinată Sfântului Apostol și Evanghelist Luca.

PS Atanasie și-a exprimat sperața că proiectul va fi dus la bun sfârșit. Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei a spus că ocrotirea Sfântului Apostol Luca, ale cărui moaște se află în orașul italian Padova de 12 secole, este o mare binecuvântare.

„Noua biserică ce se va construi va fi o nouă fereastră spre cer, un nou far călăuzitor spre cele dumnezeiești, un nou refugiu înspre cele veșnice, în detrimentul celor vremelnice”.

Parohia Limena a luat ființă în 2015. În februarie 2017 a avut loc prima Dumnezeiască Liturghie într-un spațiu închiriat, iar din anul 2018 au fost demarate procedurile care au favorizat evenimentul din 24 octombrie 2020.

©Parohia Padova Nord-Limena

Pentru eforturile depuse, preotul paroh Nicolae Ticiu a fost hirotesit iconom.

©Parohia Padova Nord-Limena

La eveniment au participat și reprezentanții Primăriei din Limena, primarul Stefano Tonazzo și fostul primar Giuseppe Costa, prin implicarea cărora a avut loc concesionarea terenului.


Sursă foto: Facebook / Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”, Padova Nord-Limena

Comentarii Facebook


Știri recente