Românii sunt o comunitate apreciată în Emirate, spune Parohul din Dubai

„În general, românii din Emirate constituie o comunitate apreciată de localnici și de guvern. Ma­joritatea lucrează în domenii precum IT, edu­cație, industrie, inginerie, comerț, securitate și poartă cu demnitate numele de român și de creș­tin, într-o lume arabă și musulmană”, a declarat preotul Alexandru Cristian Trușcan într-un interviu pentru Formula AS. 

Cu toate acestea, aflați departe de țară și de familii, românii din Orientul Mijlociu se confruntă cu aceleași probleme și provocări sociale și sufletești pe care le întâmpină orice român dezrădăcinat, a mai spus parohul românilor din Dubai.

„Deși trăiesc și mun­cesc în cel mai faimos emirat din lume, româ­nii de aici sunt oameni cu posibilități financiare modeste”.

El a asigurat că Biserica Ortodoxă Română, pre­zentă și în Dubai din 2021, „se va strădui să fie princi­palul factor de coeziune în comunitate, oferind asistență religioasă, sprijin moral și material mem­brilor ei, străduindu-se, totodată, să păstreze senti­mentul de apartenență la națiunea română”.

„Depar­te de țară, dar cu suflet românesc”, a zis Părintele Trușcan.

În interviu, preotul român din Dubai mărturisește că are multe provocări în nou-înființata parohie, deși Emiratele Arabe Unite se numără printre puținele țări musulmane care le permit rezidenților de alte confesiuni să-și manifeste public credința religioasă.

Citește interviul integral pe site-ul Formula AS.


Momentan, Preotul Cristian Trușcan slujește în Biserica antiohiană „Buna Vestire” din cartierul Jebel Ali și face demersuri pentru construirea unei biserici parohiale. Proiectul noii biserici de la Parohia Ortodoxă Română din Dubai include și un Centru Social-Sportiv (CROSS).

Sursă foto: Parohia Ortodoxă Română din Dubai / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente