La Dubai se va construi un Centru Românesc Ortodox Social Sportiv

În complexul noii biserici de la Parohia Ortodoxă Română din Dubai se va construi un Centru Social-Sportiv (CROSS) pentru românii care locuiesc pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite. Proiectul își propune să sprijine și să întărească comunitatea românească din Emirate prin construirea unui spațiu comun care să promoveze valorile tradiționale românești.

Proiectul a fost inițiat de Biserica Ortodoxă Română, reprezentată în Emiratele Arabe Unite de Parohia românească din Dubai și își propune organizarea de evenimente și activități de cultivare a identității naționale.

Construcția Centrului Românesc Social Sportiv din Dubai este planificată în patru etape de lucru, durata estimată a primelor două etape fiind de 34 de luni.

În cadrul Centrului vor fi continuate toate proiectele pe care Parohia Ortodoxă Română din Dubai le desfășoară în prezent, precum și alte patru tipuri diferite de activități:

  • Activități comune tuturor membrilor: Ziua Națională a României, zile naționale dedicate culturii, drapelului, imnului sau diferitelor personalități, serbarea de Crăciun, excursii și pelerinaje.
  • Activități dedicate tinerilor: activități și competiții sportive, cursuri de antreprenoriat, cursuri de limba română, geografie și istorie românească, concursuri de creație, vizite și participări la evenimente de cultură și artă.
  • Activități dedicate adulților: seri duhovnicești, organizarea Hramurilor bisericii, Ziua mamei/femeii, evenimente de petrecere românească.
  • Activități dedicate vârstnicilor: ziua bunicilor, seri de cateheză, proiecții de filme religioase.

Noul complex parohial din Dubai a fost conceput în stilul arhitectural specific românesc al Mănăstirilor Cozia, Polovragi și Hurezi.

Pliantul de prezentare al proiectului poate fi vizualizat aici.

Înființarea Parohiei Ortodoxe Române din Dubai a fost aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în iulie 2021. În prezent, pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite locuiesc aproximativ 10.000 de români, cu o vârstă medie cuprinsă între 30 și 50 de ani.

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmărește-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente