Românii din Episcopia Europei de Nord au oferit daruri substanțiale pentru 700 de bătrâni și copii din țară

Episcopia Europei de Nord a anunțat joi încheierea distribuirii darurilor făcute de românii din Țările Nordice românilor de acasă: 700 de copii și vârstnici au primit cadouri substanțiale cumpărate de frații din diaspora nord-europeană.

Majoritatea beneficiarilor au fost copiii din familii numeroase și vârstnicii fără posibilități materiale.

Distribuirea s-a făcut cu ajutorul voluntarilor de la parohiile din țară. Credincioșii din Suedia, Danemarca și Norvegia le-au oferit copiilor din nord-estul țării îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă, iar orfanii de la Valea Plopului au primit și ei câte o cutie cu daruri similare.

Caravana cu pachete a ajuns și la familiile nevoiașe din județele Vâlcea și Gorj, care au primit îmbrăcăminte, încălțăminte și calculatoare sau tablete pentru școala online.

Pe lista lui Moș Crăciun au fost și vârstnicii și persoanele cu probleme de sănătate mintală din centrele sociale din județul Teleorman. În același județ, prin colaborarea cu Parohia Dobrogostea, românii din diaspora au trimis daruri copiilor din satele adiacente.

O familie din județul Bistrița-Năsăud și una din județul Sibiu au primit un ajutor nesperat din partea unor voluntari ai Episcopiei Europei de Nord care le-au reparat acoperișul, iar în județul Bacău o tânără văduvă cu patru copii mici a primit ajutor pentru a-și mobila casa.

O familie cu 13 copii din județul Constanța a primit ajutor pentru încălzire, iar copiii din Copșa Mică și Valea Viilor au primit burse sociale mai consistente decât de obicei.

În timpul anului, credincioșii din Episcopia Europei de Nord oferă lunar 100 de burse sociale în valoare de 25 de euro copiilor fără posibilități materiale din Copșa Mică, Valea Viilor și Mediaș.

Vezi și:

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente