Românii din Australia au serbat primii Duminica Ortodoxiei

Fusul orar al Episcopiei Australiei și Noii Zeelande face ca orice zi și orice sărbătoare să înceapă acolo înainte de restul lumii – inclusiv Duminica Ortodoxiei. Astfel, românii din îndepărtata eparhie au fost primii care s-au strâns în rugăciune la această sărbătoare.

Părintele Episcop Mihail a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” din Melbourne, reședință episcopală.

În cadrul slujbei a fost citită Pastorala Sfântului Sinod în Duminica Ortodoxiei, care prezintă contextul istoric al instituirii sărbătorii și explică ce reprezintă cinstirea sfintelor icoane în Biserică.

Foto: Episcopia Australiei și Noii Zeelande

Apoi episcopul Australiei și Noii Zeelande a făcut Litania cu citirea Sinodiconului Ortodoxiei.

Deoarece Duminica Ortodoxiei este dedicată unității în adevăr, eparhia românească din Australia a fost reprezentată de un cleric român și la sărbătoarea de la biserica ortodoxă greacă „Sf. Nicolae” din Sydney.

Foto: Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă din Australia

Au mai participat clerici din Biserica Greciei și din patriarhiile Serbiei și Antiohiei. A avut loc o procesiune, iar un pasaj relevant din Sinodiconul Ortodoxiei a fost citit în limbile vorbite de popoarele ortodoxe.

Episcopia Australiei și Noii Zeelande a fost înființată în 2008 și cuprinde 14 parohii.

Foto credit: Episcopia Australiei și Noii Zeelande (deschidere)

Comentarii Facebook


Știri recente