„România Reciclează”: 60.000 kg de electronice vechi și baterii uzate în prima lună a campaniei

Românii au reciclat peste 60.000 kg de electronice vechi și baterii uzate în prima lună a campaniei naționale ,,România Reciclează” organizată de Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), în parteneriat cu autoritățile publice locale.

În perioada 15 iunie – 15 iulie au avut loc 26 acțiuni de colectare în 15 județe din țară.

În topul localităților din care s-au colectat cele mai mari cantități se află comuna Berceni din județul Prahova. Cu sprijinul reprezentanților Primăriei Berceni, s-au strâns într-o singură zi peste 7.000 de kg frigidere, mașini de spălat, televizoare, dar și alte aparate electronice vechi sau defecte.


Rezultate bune, peste media de colectare, s-au înregistrat și în alte localități din țară, precum Abrud, Mănești sau Oțelu Roșu, informează Agerpres.

Colectarea deșeurilor se realizează de la domiciliu, în baza unei solicitări efectuate pe adresa de e-mail [email protected] sau la telefon 031.827.0000. Participanții sunt recompensați pe loc cu tichete valorice în funcție de greutatea și tipul echipamentelor predate. De exemplu, pentru un frigider pot primi tichete în valoare de 20 de lei, iar pentru o mașină de spălat rufe tichete în valoare de 30 de lei.

Acțiunile de colectare din cadrul campaniei ,,România Reciclează” se realizează cu respectarea măsurilor de protecție anti Covid-19.  Campania se derulează până la data de 15 noiembrie, iar primăriile care doresc să se alăture programului își pot exprima interesul printr-un email pe adresa [email protected].

Campania ,,România Reciclează” se derulează în parteneriat cu autoritățile publice locale și are drept obiective creșterea nivelului de informare în rândul cetățenilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor vechi și încurajarea predării spre reciclare a acestor tipuri de deșeuri periculoase și extrem de nocive pentru mediul înconjurător și sănătatea populației.

Pentru mai multe detalii, accesează reciclamimpreuna.ro sau pagina de Facebook EnvironDEEE.

Sursă foto: Facebook / EnvironDEEE


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente