Roma: Conferință clericală dedicată anului omagial 2016

Conferinţă preoţească Italia

La Centrul Eparhial de la Roma, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, a avut loc joi, 17 noiembrie, conferința pastorală semestrială de toamnă dedicată anului omagial şi comemorativ 2016, informează site-ul oficial al Eparhiei. Au participat clericii din zona centrală a Italiei.

În prima parte a întrunirii, Pr. Consilier Daniel Stîngă, Coordonator al Departamentului Pastoral-Liturgic din cadrul E.O.R.I., le-a vorbit celor prezenți despre Activitatea și opera Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul – izvor de inspirație pentru misiunea pastorală pentru creștinii de astăzi. În cea de-a doua parte a întâlnirii, pr. Lucian Roșu, Protopopul Protoieriei Piemonte I, a susținut prelegerea cu tema: Mijloacele cele mai eficiente în misiunea pastorală de astăzi.

Consider că sunt de mare folos aceste conferințe pentru noi, preoții, deoarece astfel aflăm cum, de exemplu, ierarhi pe care i-a avut Biserica noastră au găsit soluții pastorale și duhovnicești la problemele care frământau vremea în care ei au trăit. Apoi multe dintre soluțiile aflate de ei sunt valabile până astăzi, deoarece în esență omul din toate timpurile întâmpină același fel de probleme duhovnicești, doar maniera de înfățișare schimbându-se, a spus pr. Daniel Stîngă.

La sfârșitul întâlnirii au fost distribuite distribuit cărți, broșuri și alte materiale misionare pentru activitatea parohiilor din zona Centrală a Italiei.

 

Comentarii Facebook


Știri recente