Rolul benefic al poveștilor pentru copii evidențiat la un atelier organizat de România pentru Viață

Primul training „Spune-mi o poveste”- Formare pentru ateliere de povestit și alte activități cu copiii a avut loc la finalul săptămânii trecute la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”.

Atelierele organizate de Asociația România pentru Viață au avut scopul de a pregăti formatori în storytelling și de a evidenția rolul benefic al poveștilor în viața copiilor, dar și a adulților.

Traineri au fost Adriana Ene, realizatoarea emisiunii „Bucuria Poveștilor” de la Trinitas TV, scriitoarea Veronica Iani, dar și profesori de la Liceul „Anastasia Popescu”: Ioana Revnic și Mona Șerbănescu, directorul instituției.

„Cititul de povești creează o conexiune foarte puternică între părinți și copii”, a spus Ioana Revnic. „Ajută la dezvoltarea emoțională și socială și rezolvă sau ameliorează unele probleme de comportament”.

„Se presupune că, în timpul lecturii, adultul și copilul sunt fericiți, ceea ce creează o legătură mai puternică între ei, încurajând atitudini și comportamente”, a adăugat profesoara.

Adriana Ene a vorbit despre faptul că storytellingul sau arta de a spune povești nu este dedicată doar copiilor, ci și adulților și are un caracter benefic, chiar terapeutic.

„Este, aș spune eu, una dintre cele mai interesante forme de a transmite mesaje, de a interacționa și a comunica și, mai ales, de a reuși să creezi comunități”, a spus realizatorul emisiunii „Bucuria Poveștilor”.


Veronica Iani a prezentat „Colecția „Fiecare viață este un dar” a editurii Life-Learning Education în care scriitoarea a publicat deja patru cărți ilustrate pentru copii cu subiecte pro-viață.

„Vă încurajez să le folosiți și pe acestea la atelierele de spus povești. Îmi doresc foarte mult să schimbăm atitudini și percepții cu privire la copilul nenăscut, copilul cu dizabilități, copilul adoptat și frumusețea copilăriei în general”, a mărturisit Veronica Iani.

Atelierul național „Spune-mi o poveste” s-a desfășurat în perioada 15-16 noiembrie 2019.

Foto credit: România pentru Viață

Comentarii Facebook


Știri recente