Rod Dreher, scriitor american convertit la Ortodoxie, a lansat la București cea mai recentă carte a sa

Editura Contra Mundum a lansat sâmbătă traducerea românească a cărții „Să nu trăim în minciună” în prezența autorului, Rod Dreher, un american convertit la Ortodoxie.

Evenimentul a avut loc în curtea Bisericii Precupeții Noi din București, unde scriitorul și-a prezentat cartea și a răspuns la întrebările cititorilor români.

Gazda evenimentului a fost Părintele Gheorghe Holbea, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă și cel care a scris prefața versiunii românești.

Părintele profesor a afirmat în deschiderea evenimentului că ceea ce l-a atras la autor a fost preocuparea lui pentru mărturia creștină dată de martirii temnițelor comuniste din România.

Rod Dreher a vorbit despre un „totalitarism soft (de catifea)” al zilei de astăzi, când tot mai multe domenii ale vieții sociale ajung să fie dominate de ideologie, iar oamenii își impun autocenzura de teama consecințelor.

Cartea prezintă poveștile unor oameni care au trăit experiența totalitară în comunism și compară experiența lor cu anumite contexte care le ridică probleme de conștiință creștinilor de azi.

Autorul sugerează soluții pentru a contrabalansa o posibilă pierdere a libertății de conștiință: afirmarea adevărului; respectiv crearea de mici comunități în care există încredere și ajutor reciproc.

Autorul a dezvoltat cea dea a doua soluție în bestsellerul său din 2017, intitulat „The Benedict Option”.

Rod Dreher este originar din statul Louisiana, este căsătorit și are trei copii adolescenți. S-a convertit la Ortodoxie în 2006. Cartea „Să nu trăim în minciună” este cea mai recentă pe care a scris-o.

Vezi și:

Foto credit: Marius Comiza

Comentarii Facebook


Știri recente