Rezultate remarcabile obţinute de elevii seminarişti din Craiova la Olimpiada Naţională de Religie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, elevii Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova au participat, în perioada 14 – 18 aprilie, la Olimpiada Naţională de Religie pentru seminariile şi liceele teologice care a avut loc la Târgovişte, după cum ne-a mărturisit Diacon Gheorghe Cioiu. Seminariştii premianţi au primit diplomele de la Înaltpreasfinţitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal, în cadrul unui ceremonial care a avut loc sâmbătă, 18 aprilie, la Liceul de Muzică şi Arte “Bălaşa Doamna” din Târgovişte.Premiile au fost oferite de Arhiepiscopia Târgoviştei, Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Municipiului Târgovişte.

Elevii seminarişti din Craiova au obţinut si anul acesta rezultate remarcabile. Astfel, la disciplina Studiul Vechiului Testament, elevul Robert Lupu, clasa a IX-a (coordonator diacon prof. Angel Cristian Stăiculescu), a obţinut premiul special, la disciplina Studiul Noului Testament, elevul Şerban Alexandru Ciocârlan, clasa a X-a (coordonator pr. prof. Gheorghe Pârva), a obţinut premiul II, la Istoria Bisericii Ortodoxe Române, elevul Victor Muscalu, clasa a XI-a (coordonator pr. prof. Cristin Alexandru Sperlea), a obţinut premiul I, iar la disciplina Dogmatică, elevul Vlad Şişu, clasa a XII-a (coordonator pr. prof. Cristin Alexandru Sperlea), a obţinut menţiune.

„Considerăm că am obţinut rezultate deosebite, sunt cele mai bune rezultate obţinute de Seminarul Teologic din Craiova la olimpiadele naţionale din ultimii ani, cu un plus pentru elevul Victor Muscalu care a obţinut al treilea premiu I în ultimii trei ani. Este rodul strădaniilor pe care le-au depus elevii în primul rând, a profesorilor şi noi mulţumim Bunului Dumnezeu pentru aceste daruri bogate şi, de asemenea, ocrotitorului Seminarului nostru, Sfântul Grigorie Teologul”, a precizat părintele prof. Cristin Sperlea, cel care a însoţit elevii seminarişti din Craiova la Olimpiada Naţională de Religie de la Târgovişte.

Comentarii Facebook


Știri recente