Revista Eparhiei Europei de Nord este disponibilă online

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a lansat sâmbătă, 6 iulie 2019, varianta online a revistei eparhiale „Candela Nordului”.

Lansarea a avut loc la împlinirea a 11 ani de la întemeierea eparhiei române din țările scandinave, cu binecuvântarea și sub coordonarea Preasfințitului Părinte Episcop Macarie.

Website-ul dedicat pune la dispoziție cititorilor revista într-un format profesionist și elegant, păstrând unele din caracteristicile print, oferind, totodată, o experiență plăcută lecturii online.

Candela Nordului, revistă de spiritualitate și cultură, în ediție bilingvă, a fost fondată de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi în data de 6 iulie 2008.

Înfiinţarea a coincis cu întronizarea primului ierarh al nou înfiinţatei Eparhii a Europei de Nord, cu sediul la Stockholm.

Publicaţia are ca obiectiv principal „să hrănească spiritual o lume creștină ce trăiește într-un deșert al comunicării și comuniunii reale și într-o cronicizată penurie de cuvinte duhovnicești și vii”.

Prima revistă bisericească românească din Scandinavia, cu denumirea „Candela”, a apărut pentru prima oară în data de 31 martie 1973, la Stockholm, în cadrul Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Revista a avut o apariţie neîntreruptă până în anul 1998.

Foto credit: compoziţie Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ministerul Tineretului și Ministerul Educației promovează sportul în rândul elevilor. Ce competiţii organizează Biserica

Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației Naționale au aprobat un protocol de colaborare privind elaborarea, organizarea, coordonarea și monitorizarea „Programului național” pentru încurajarea participării preșcolarilor, elevilor și studenților la activități cu caracter sportiv.  Scopul…