Revista Eparhiei Europei de Nord este disponibilă online

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a lansat sâmbătă, 6 iulie 2019, varianta online a revistei eparhiale „Candela Nordului”.

Lansarea a avut loc la împlinirea a 11 ani de la întemeierea eparhiei române din țările scandinave, cu binecuvântarea și sub coordonarea Preasfințitului Părinte Episcop Macarie.

Website-ul dedicat pune la dispoziție cititorilor revista într-un format profesionist și elegant, păstrând unele din caracteristicile print, oferind, totodată, o experiență plăcută lecturii online.

Candela Nordului, revistă de spiritualitate și cultură, în ediție bilingvă, a fost fondată de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi în data de 6 iulie 2008.

Înfiinţarea a coincis cu întronizarea primului ierarh al nou înfiinţatei Eparhii a Europei de Nord, cu sediul la Stockholm.

Publicaţia are ca obiectiv principal „să hrănească spiritual o lume creștină ce trăiește într-un deșert al comunicării și comuniunii reale și într-o cronicizată penurie de cuvinte duhovnicești și vii”.

Prima revistă bisericească românească din Scandinavia, cu denumirea „Candela”, a apărut pentru prima oară în data de 31 martie 1973, la Stockholm, în cadrul Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Revista a avut o apariţie neîntreruptă până în anul 1998.

Foto credit: compoziţie Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente