Revenirea credincioșilor „acasă” aplaudată de Părintele Necula: Biserica vă mulțumește!

Părintele Constantin Necula a transmis duminică recunoștința „întregului corp preoțesc al Ardealului” față de credincioșii reveniți la biserică după o lungă perioadă de așteptare.

Așa cum anunțase anterior, preotul și-a încheiat prima predică publică de la finalul stării de urgență cu aplauze și mulțumiri pentru credincioșii care au dat dovadă de multă răbdare. El a numit gestul „un sărut de mână” din partea unui preot ortodox și al întregului corp preoțesc al Ardealului, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit și continuând cu fiecare, până la cântăreț.

„Socotiți ceea ce voi face o sărutare de mână și transmiteți celor de acasă, soții, copii, bunici, că ei sunt în inima bisericii cum suntem și noi. Pentru onor la credincioși, permiteți-mi să-mi manifest bucuria că ați venit acasă!”, a spus părintele Constantin Necula, aplaudându-i pe sibieni de la „amvonul improvizat” pe treptele Catedralei „Sfintei Treimi” din Sibiu.

Părintele profesor a apreciat civilizația și responsabilitatea de care au dat dovadă credincioșii.

„Într-o țară în care lumea iese afară să se înjure și să calce în picioare legi, Biserica, o dată în plus, vă mulțumește că dați lecția unui bulevard în care nu se înjură, în care nu ne călcăm în picioare și în care masca nu ne pune botniță și ne ajută să respirăm aerul curat la libertății”.

Părintele și-a manifestat bucuria de a-i revedea pe sibieni chiar și de la distanță și cu măștile de protecție pe față.

„Se spune că doar ochii care nu se văd se uită. Mă bucur că măcar ne vedem ochii, ca să nu ne uităm unii pe ceilalți”

„Vă mulțumesc și vă îmbrățișez pentru că sunteți poporul care dă sens Bisericii”, a spus la final Părintele Constantin Necula.

Vezi predica integrală pe canalul de YouTube al Catedralei din Sibiu.

Foto: captură video YouTube / Catedrala Mitropolitană Sibiu

Comentarii Facebook


Știri recente