Revederea absolvenților Institutului Teologic din Sibiu, promoția 1968

Absolvenții Institutului Teologic din Sibiu, promoția 1968, au revenit astăzi în vechea cetate a Ardealului, pentru a se întâlni la 45 de ani de la finalizarea studiilor în cadrul acestei prestigioase instituții de învățământ teologic, după cum ne-a menționat Pr. Necula Ciprian. Momentul aniversar a început cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți, format din absolvenți și cadre didactice, în Catedrala mitropolitană din Sibiu. La slujba religioasă au participat Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, precum Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, absolvent al facultății sibiene între anii 1964-1968.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiată slujba de Parastas pentru colegii de promoție și profesorii facultății trecuți la cele veșnice.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurențiu a evidențiat faptul că ziua de astăzi reprezintă un moment deosebit în istoria Facultății de Teologie din Sibiu, precizând că este mare bucurie atunci când generațiile de studenți revin în aceast oraș istoric pentru a se revedea după atâția ani. De asemenea, Înaltpreasfinția sa a precizat că bucuria este cu atât mai mare prin prezența între absolvenții facultății a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, care se înscrie astfel în categoria vrednicilor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române ce au studiat în acest loc binecuvântat de Dumnezeu.

Cursul festiv a avut loc în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu”, unde absolvenții și-au amintit momentele frumoase din viața studențească, emoțiile examenelor și alte lucruri din perioada de studii. Fiecare absolvent a avut posibilitatea să-și prezinte activitatea pastoral-misionară din acești ani și împlinirile personale.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a prezentat un rezumat a celor trei volume autobiografice „Toată vremea-și are vreme”, insistând în mod deosebit asupra celor patru ani petrecuți la Institutul Teologic din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente