Reuniunea preoteselor din județul Bistrița-Năsăud

Întâlnirea preoteselor din județul Bistrița-Năsăud a avut loc sâmbătă, 15 februarie, în prezența Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, informează „Ziarul Lumina”.

Reuniunea a debutat cu o slujbă de Te-Deum ce a fost săvârșită în Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din oraș. Conferința a continuat, apoi, în sala de ședințe a hotelului Metropolis din Bistrița la care au participat peste 200 de preotese din parohiile protopopiatelor Bistrița, Beclean și Năsăud.

În deschidere, preoteasa Gabriela Sermeșan, profesoară de limba română la Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud, a prezentat un referat despre „Rolul preotesei în viața și misiunea preotului”. Au urmat mai apoi discuții și dezbateri pe marginea acestei teme, în care s-a punctat misiunea și responsabilitatea preoteselor în comunitățile în care preoții își desfășoară activitatea. S-a discutat, de asemenea, și despre problemele și greutățile cu care se confruntă familiile preoților în parohii și în special preotesele.

La finalul întâlnirii, IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a concluzionat arătând că familia preotului nu reprezintă doar un reper de viață creștină și de comuniune pentru celelalte familii din parohie, ci, în primul rând, mediul de a cărui siguranță și stabilitate depinde întreaga misiune a preotului.

Întâlnirea preoteselor a fost organizată de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, la inițiativa IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. O primă astfel de întâlnire a avut loc anul trecut, la Cluj-Napoca, prilej cu care s-au întâlnit preotesele din protopopiatele din cadrul județului Cluj.

Comentarii Facebook


Știri recente