Reuniune CROCEU la Moscova. Reprezentanții Bisericilor Ortodoxe au purtat discuții pe tema solidarității în fața extremismului și a terorismului

Tema reuniunii de anul acesta a membrilor Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) a fost Manifestarea solidarității Bisericii Ortodoxe și a popoarelor lumii în fața extremismului și a terorismului, informează site-ul oficial al Patriarhiei Ruse.

Reuniunea a fost deschisă vineri, 6 octombrie 2017, la Departamentul de Relații Externe al Patriarhiei Moscovei și a Întregii Rusii și se va încheia astăzi, 9 octombrie.

În debutul reuniunii, a luat cuvântul IPS Ilarion de Volokolamsk, conducătorul Departamentului de Relații Externe al Patriarhiei Moscovei și a Întregii Rusii, care a trecut în revistă principalele mijloace prin care Biserica se poate opune răspândirii amenințării teroriste.

Moderatorul evenimentului, egumenul Filip Ryabykh, a punctat în discursul său faptul că Biserica Ortodoxă, dar și celelalte religii trebuie să se opună ideilor distructive prin sprijinirea ideilor și proiectelor constructive.

Din partea Bisericii noastre au participat: Pr. Dr. Lect. Sorin Șelaru, Directorul Reprezentanței Patriarhiei Române pe lângă instituțiile europene, și Pr. George Vâlcu, secretar.

Duminică, 8 octombrie, membrii CROCEU au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Kirill al Moscovei în Lavra Sfântului Serghie de Radonej, din apropierea orașului Serghiev Posad cu prilejul cinstirii ocrotitorului spiritual.


FOTO | Liturghie patriarhală în cinstea Sfântului Serghie de la Radonej la cea mai mare mănăstire din Rusia


Sfântul Serghie de la Radonej, considerat unul dintre ocrotitorii spirituali ai Rusiei, este pomenit de Biserica Ortodoxă în data de 25 septembrie și respectiv în data de 8 octombrie, potrivit calendarului iulian neîndreptat.

Foto credit: mospat.ru

Comentarii Facebook


Știri recente