Reţeta succesului pentru un elev de zece la Evaluarea Naţională: Muncă şi acțiunea proniatoare a lui Dumnezeu

Cosmin Prodea este unul dintre cei care au promovat Evaluarea Naţională cu media generală zece. Cosmin, şef de promoţie la Colegiul „Cuza Vodă” din Huşi”, a declarat pentru Basilica.ro că acest rezultat reprezintă o îmbinare între muncă şi ajutor divin.

„Pentru a ajunge să obțin nota maximă, am păstrat o legătură între munca constantă timp de 8 ani și acțiunea proniatoare a lui Dumnezeu, fără de care nu aș fi reușit”, a declarat elevul.

Deşi tânăr, Cosmin a conştientizat responsabilitatea pe care o implică procesul educaţiei, despre care a spus că este o „atribuţie grea” în condiţiile în care sufletul copilului „trebuie îndrumat spre a ști să urmeze doar căile luminate, care îl pot ajuta să-și găsească drumul în viață”.

„Totodată, trebuie educat prin iubire, cu înțelepciune”.

În acest context, el a evidenţiat că oamenii din jurul său au reprezentat un factor important în dezvoltarea sa.

„Am avut norocul de a fi înconjurat de suflete dragi mie, care iubesc frumosul și care au știut să mă îndrume să găsesc soluțiile în momentele de restriște, căci nu aș fi sincer dacă aș spune că totul a fost facil în viața de şcolar”.

În planurile sale de viitor, Dumnezeu îşi păstrează acelaşi rol crucial, a afirmat tânărul Cosmin.

„Sper că, în anii ce urmează, voi avea același suflet curat, că voi cunoaște oameni la fel de dragi, ce mă vor ajuta să-mi continui drumul, păstrând același echilibru între ajutorul necondiționat al lui Dumnezeu, dragostea mea față de El şi capacitățile proprii”.

Evaluarea Naţională

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Examenul s-a desfăşurat între 18 – 21 iunie.

Patriarhul Daniel alături de elevi

Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de binecuvântare şi încurajare tuturor elevilor care au susţinut examene.

„Examenele trebuie înţelese ca prilejuri de confirmare a eforturilor făcute de voi cu speranţa împlinirii proiectelor personale, dar și a evaluării gradului de îmbogăţire culturală la care ați ajuns în urma acestor eforturi”.

Emoţiile pentru elevi încă nu s-au încheiat deoarece luni începe examenul de Bacalaureat.

Foto credit: Cosmin Prodea

Comentarii Facebook


Știri recente