Rețea interregională de centre educaționale, la Timișoara

La Timișoara a avut loc, miercuri, 30 octombrie 2013, o ședință de lucru cu echipa de management și experți din cele cinci centre educaționale ale Arhiepiscopiei Timișoarei. Întâlnirea a vizat reluarea activității din centrele deschise la Timișoara, Lugoj, Făget, Deta și Sânnicolau Mare în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale”, începând cu luna noiembrie, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, în sala de festivități a Centrului eparhial.

În județul Timiș, 125 de copii vor beneficia de serviciile oferite în cadrul acestui proiect, implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Alba, DGASPC Mureș, DGASPC Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin.

„Suntem pregătiți a relua activitățile cu copiii și asistența oferită cu responsabilitate și bucurie de către Arhiepiscopia Timișoarei, în calitate de partener în cadrul acestui amplu proiect strategic numit „Rețea interregională de centre educaționale”. Suntem încrezători că reluarea activităților nu va face decât să aducă un plus de bine și așteptările copiilor și ale acestor familii să fie împlinite. În ultimii ani, Arhiepiscopia Timișoarei, alături de alte instituții abilitate din județul nostru, a răspuns nevoilor combaterii fenomenului abandonului școlar în rândul elevilor cu o situație socială specială. Gândim că grija Bisericii trebuie să fie și pentru acele categorii de copii pentru care sprijinul în familie este atât cât se poate, iar comunitatea prin serviciile pe care le oferă nu împlinește toate nevoile lor. Arhiepiscopia Timișoarei împreună cu acești parteneri vin ca printr-un efort comun să păstreze copiii în școală, iar acest efort trebuie să înțelegem că este unul complex și de durată, iar rezultatele înseamnă copii mai responsabili pentru viitorul nostru, dornici de bine și mai bucuroși de educație”, a declarat pr. Cristian Pavel, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei.

Proiectul „Rețea interregională de centre educaționale” este cofinanțat din Fondul Social European prin Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), „Investește în oameni”, și are ca obiectiv principal prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menținerea în sistemul de educație a 500 de elevi din regiunile Centru și Vest, prin crearea unei rețele de centre educaționale.

Comentarii Facebook


Știri recente