Reșița: Simpozionul „Tinerii ortodocși azi”. Tema întâlnirii a fost importanța duhovnicului în viața tinerilor

Zeci de copii și tineri au participat miercuri, 1 februarie 2017, împreună cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la dezbaterea intitulată Duhovnicul-călăuză a tinereții mele. Întâlnirea a avut loc la Centrul pastoral-misionar Sfântul Ioan Gură de Aur din Parohia Govândari-Reșița și face parte din seria de Simpozioane Tinerii ortodocși azi, desfășurate în Episcopia Caransebeșului.

Simpozionul a adunat participanți din șapte centre de tineret de pe raza Protopopiatului Reșița, ne-a transmis Diac. Pavel Canea de la Biroul de Presă al Eparhiei. Aceștia au prezentat un material multimedia în care au surprins opinii ale tinerilor despre relația lor cu duhovnicii și au redat citate din Sfinții Părinți referitoare la necesitatea de a avea un duhovnic.

Moderatorul evenimentului a fost părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Eparhiei.

În cea de-a doua parte a simpozionului s-a desfășurat expoziția de fotografie cu tema Tinerețe cu Hristos, în cadrul căreia fiecare centru de tineret a prezentat fotografii din activitățile desfășurate în ultima perioadă.

Ne-am bucurat să vedem materiale inedite care au subliniat faptul că tinerii din eparhia noastră își doresc o viață spirituală autentică și dinamică. Scopul suprem al centrelor noastre de tineret este ca aceștia să rămână în Biserică, ca astfel Hristos să fie împărtășit prin cuvânt și prin Sfintele Taine cât mai multor tineri, a adăugat Preasfințitul Părinte Lucian.

La final, ierarhul a oferit participanților la eveniment daruri și iconițe.

***

Alături de tineri au fost implicați în proiect preoți îndrumători, profesori de religie, și voluntari care activează în centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului. Simpozionul Tinerii ortodocși azi se înscrie în seria de manifestări organizate cu ocazia Zilelor Tineretului Ortodox (27 ianuarie-5 februarie).

Comentarii Facebook


Știri recente