Resfințirea Bisericii „Sfinții Îngeri” din Buzău

Biserica „Sfinții Îngeri” din municipiul Buzău a fost resfințită chiar în ziua hramului. Slujba de resfințire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu.

„La scurt timp de la întronizarea ca arhiepiscop al Buzăului și Vrancei am vizitat această biserică – se afla încă în șantier, se curăța pictura – și știu că s-au săvârșit lucrări importante de restaurare și înfrumusețare. Toate acestea nu ar fi fost posibile dacă nu ați fost alături de părinții dumneavoastră sufletești și îndeosebi de părintele Bundă, parohul acestei biserici, care s-a ostenit cu timp și fără timp pentru a reda bisericii frumusețea cea dintâi”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final s-a săvârșit un parastas pentru ctitorii, binefăcătorii și slujitorii sfântului lăcaș trecuți la Domnul. Au fost prezenți numeroși credincioși care vin la această biserică, în fiecare zi de sărbătoare, pentru a participa la Sfânta Liturghie.

Actualul lăcaș de cult datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea, fiind ridicat pe locul unei biserici de lemn din secolul al XVII-lea. În ultimii trei ani, s-au realizat ample lucrări de consolidare și restaurare a sfântului lăcaș, respectându-se valoarea lui istorică.

Comentarii Facebook


Știri recente