Resfințirea bisericii parohiei vrâncene Coza

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Parohia vrânceană Coza a fost resfințită duminică, 10 noiembrie 2013. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Ierarhul, împreună cu un sobor de slujitori, a săvârșit în continuare Sfânta Liturghie pe o scenă special amenajată în apropierea lăcașului de cult, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu.

„Am oficiat slujba de resfințire a acestui sfânt locaș care a fost târnosit sau i s-a săvârșit slujba de sfințire mare după ce a fost construit. Între timp, s-a realizat pictura și a fost înfrumusețat în exterior astfel încât, după o vreme de așteptare, Dumnezeu a rânduit să poposim în mijlocul credincioșilor din comunitatea dumneavoastră și să sfințim acest locaș cu agheasmă și cu Sfântul și Marele Mir, atât prin exterior, cât și în interior, respectiv pictura. Când s-a târnosit, ați avut posibilitatea să vă închinați la Sfânta Masă, intrând în Sfântul Altar. Acum, însă, nu mai este cazul. Doar la târnosire este posibilă intrarea în Sfântul Altar, ca o binecuvântare din partea Bisericii pentru toți credincioșii, indiferent de vârstă, de condiția socială și indiferent că sunt bărbați sau femei”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Biserica a fost ridicată în perioada 1994-2001, fiind sfințită pe data de 3 noiembrie 2002. Între anii 2003-2006 s-au executat lucrările de pictură la sfântul lăcaș. În toate aceste lucrări, preotul paroh Ioan Cîrneleagă a fost sprijinit de autoritățile locale și de enoriași.

La slujbe a participat un număr însemnat de credincioși din parohie și din localitățile învecinate, mulți dintre ei fiind îmbrăcați în tradiționalul port popular.

Comentarii Facebook


Știri recente