Resfințirea bisericii Parohiei Gostavățu I din Episcopia Slatinei și Romanaților

Duminică, 9 februarie, Preasfințitul Episcop Sebastian a săvârșit resfințirea bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din com. Gostavățu, informează episcopiaslatinei.ro

După săvârșirea resfințirii și a Sfintei Liturghii, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit Evanghelia Duminicii a 33-a după Rusalii − a Vameșului și a Fariseului: „Când ne rugăm, să luăm exemplul pe vameș. Atunci când venim înaintea lui Dumnezeu, să nu procedăm asemenea fariseului și să nu ne comparăm cu ceilalți oameni! Să nu îndrăznim a fi mândri ori lăudăroși, ca să nu devină rugăciunea noastră judecată, iar faptele noastre cele bune, și așa foarte puține, să se prefacă în laude, căci aceasta nu e rugăciune! Nu face „doi bani” o astfel de rugăciune în fața lui Dumnezeu!

Ci să ne rugăm ca vameșul: cu smerenie, interiorizându-ne și rugându-ne mai întâi pentru noi; căutând cu pocăință la păcatele, slăbiciunile și greșelile noastre de fiecare clipă, gândurile murdare, cuvintele urâte, ori planurile nedrepte pe care le urzim de multe ori împotriva celorlalți. Să spunem lui Dumnezeu, în taină, un cuvânt de iertare, de cerere și de ajutor pentru îndreptare întâi pentru noi, apoi pentru cei dragi nouă: pentru cei de lângă noi și pentru cei plecați dintre noi, rudenii, cunoscuți sau prieteni, pentru toți cei care au nevoie de ajutorul, iar nu de judecata noastră aspră și critică”.

La final, pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinția Sa a acordat rangul de Sachelar Părintelui Ionuț-Claudiu Drugă și Distincția de Vrednicie dlui Primar Marius-Ștefan Popescu, dlui Ing. Florin Adam, precum și Consiliului Parohial.

Comentarii Facebook


Știri recente